B-unicii ….bijuterii cu poveste

Ziua de 13  martie , Ziua bijuteriilor, e ziua in care se celebrează tot ce străluceşte, sclipeşte şi e…. scump.

Originea acestei sărbători neoficiale – motiv de distracţie şi cumpărături – nu e cunoscută, dar se celebreaza in unele state cum ar fi Marea Britanie, Austria, Statele Unite ale Americii.

Dicţionarul explicativ al limbii române spune că bijuterie înseamnă: obiect de podoabă făcut din metal nobil (și pietre prețioase); sinonim:giuvaer.

Practic, bijuteriile nu ne sunt necesare. Atunci, de ce le poartă omul de când e el pe Pământ? Psihologii afirmă că e vorba de satisfacerea unor nevoi cum ar fi iubirea, apartenenţa.

Oricum ar fi, e o exprimare a personalităţii – nu e nici bine şi nici rău, dar poate fi de bun-gust sau de prost-gust.

B-unicii au avut ocazia  să descopere aceste lucruri, și  multe alte curiozități despre bijuterii, cum ar fi  modul în care ele se poartă, despre cele mai valoroase  bijuterii din lume și chiar despre bijuteriile sau pietrele  care se potrivesc în funcție de ziua săptămânii în care te-ai născut.

Sărbătoriții lunii martie  au fost  privilegiații care au avut încântarea de a fi surprinși de cadoul oferit , acesta reprezentând o piatră  specifică zilei de naștere (marți, miercuri, duminică, etc).

“  Vedeta “ evenimentului însă a fost PERLA, cea care semnifică o rană vindecată…o stridie care nu a fost rănită nu poate produce perle.

Perlele sunt produsul durerii…rezultat al pătrunderii unei substanțe străine și nedorite în interiorul unei stridii, cum ar fi un parazit sau un grăunte de nisip.

Tot așa , și noi oamenii, atunci când durerea ne încearcă ,să nu ezităm ….”să producem o perlă.”

Vă dorim tuturor  să aveți sufletul  “doldora de perle”!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *