Sărbătorita zilei : UMBRELA

Astăzi B-unicii au avut parte de o nouă sărbătoare amuzantă: Ziua umbrelei, accesoriu de diferite dimensiuni, forme și culori care ne înveselesc zilele ploioase .

Se pare că istoria ei este mai veche decât imaginația noastră. Așadar am călătorit în timp, un drum lung şi interesant prin istorie, am aflat când a apărut, cine o purta și cum a fost implicată în poezie (b-unicii au recitat versuri despre umbrele ) , muzică(b-unicii au fredonat și au și dansat pe ritmurile melodiei” Tu,eu și-o umbrelă”) și film (b-unicii au vizionat secvențe din filmele tinereții lor care au avut drept protagonistă umbrela:Cântând în ploaie, Umbrelele din Cherbourg).Și  au savurat momentul “singing in the rain” prezentat de unul dintre b-unici.

Trăgând cu ochiul pe internet, pentru organizarea evenimentului, mi-a atras atenția un titlu:”Umbrela trăirilor mele”,de Roxana Mihalcea, volum lansat anul trecut.Curioasă, am început să caut detalii despre conținutul acestei cărți și am fost surprinsă de următorul paragraf:” Era un timp frumos, un timp în care mă întorc mereu cu o nostalgie și cu un suflet atât de plin și de cald, așa cum în momentele vieții de acum o fac prea puțin, prea pe fugă, prea aglomerat, prea nefiresc. De timpul acela și de mâinile bunicilor care ne întindeau un univers în față n-o să mă satur până o să plec și eu să îi regăsesc. Nimic nu se compară cu vremurile alea. Absolut nimic.”

Mi-am luat curaj și am trimis un mesaj acestei frumoase doamne,  relatându-i despre proiectul meu privind sărbătorirea zilei umbrelei.În decurs de câteva minute sufletul Roxanei a rezonat cu mine ,dovedindu-se  atât de sensibil încât la câteva zile a sosit un colet cu cărți oferite în dar bunicilor sărbătoriți ai lunii februarie, fiecare în parte cu dedicații personalizate.

Dr.Anca Florea

Director Caminul pentru persoane varstnice Tg Mures

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *